Ολο και πιο συχνά ακούμε για τροφές που χαρακτηρίζονται αντιοξειδωτικές και υπόσχονται προστασία από διάφορες παθολογικές καταστάσεις, όπως η νόσος Alzheimer, Parkinson, η υπέρταση, ο καρκίνος, η γήρανση και άλλα. Τι κάνουν όμως αυτές οι τροφές στην πραγματικότητα; Η δουλειά τους είναι να μας προστατεύουν από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια στα οποία ένα από τα ηλεκτρόνιά τους είναι χωρίς ταίρι. Επειδή όμως είναι συντροφικά μόρια, παίρνουν το ηλεκτρόνιο […]