Το μυστικό της καλής σαλάτας είναι στο ντύσιμό της!! (dressing). Με ένα καλό dressing και φρέσκα λαχανικά εποχής, προκύπτει και καλή σαλάτα. Το μυστικό είναι να ανακατέψετε τη σαλάτα με τη σάλτσα τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα και η σαλάτα να είναι οπωσδήποτε εντελώς στεγνή. Για καλό ανακάτεμα χρησιμοποίηστε τα χέρια, αφού τα έχετε πλύνει πολύ καλά.
Με τις παρακάτω 5 επιλογές θα μπορείτε να απολαμβάνετε ευχάριστα μεγάλη ποικιλία λαχανικών και ιδιαίτερα πράσινων ωμών λαχανικών. Για να τις ετοιμάσετε, βάλτε τα υλικά σε ένα μικρό βαζάκι, κλείστε με το καπάκι και χτυπήστε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- 3 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ξίδι από κρασί, 1 κ.σ μέλι, 1 κ.σ μουστάρδα Dijon, 1 κ.γ θυμάρι, αλάτι, πιπέρι. Ιδανική για πράσινες ανάμεικτες σαλάτες και ψητά λαχανικά
- 3 κ.σ ελαιόλαδο, 1½ κ.σ χυμό λεμόνι, 1 κ.γ. ρίγανη ή εστραγκόν. Ιδανική για λεπτοτριμμένη καροτοσαλάτα, πρασινάδες και μανιτάρια.
- 3 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μηλόξιδο, 1 κ.γ μαύρη ζάχαρη, 1 κ.γ. εστραγκόν, αλάτι, πιπέρι. Ιδανική για σαλάτα με ψιλοκομμένο λάχανο και πιπεριά Φλωρίνης.
- 2 κ.σ μέλι, 1 κουταλιά χυμό λάιμ, 1 κ.σ λευκό ξίδι, 1 κ.γ σόγια σος, ½ κ.γ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, ½ κ.γ ξύσμα λάιμ, αλάτι, λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι. Ιδανική για σαλάτα iceberg με φιλέτο κοτόπουλο ή καπνιστό σολομό.
-
3 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.σ ξίδι μπαλσάμικο, 1 κ.σ πετιμέζι, 1 κ.γ γαλλική μουστάρδα με κόκκους, αλάτι, πιπέρι. Ιδανική για πράσινη σαλάτα με ελαφρύ κατσικίσιο τυρί και καρύδια.
Κάντε και τους δικούς σας πειραματισμούς και ανακάλυψτε τις γεύσεις που σας ταιριάζουν και σας αρέσουν περισσότερο!!!
Καλή σας όρεξη!!!