Παιδική διατροφή: Ατιμίες για να πετύχετε το καλύτερο

Τα λάθη που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους!
March 10, 2017
Ρεβίθια με μελιτζάνες.
March 29, 2017
Show all

Παιδική διατροφή: Ατιμίες για να πετύχετε το καλύτερο

A high angle image of a diverse group of children holding baskets with the food groups of fruits, vegetables, dairy, meat, and grains.

Στην προσπάθειάς σας να μάθετε στο παιδί σας τον σωστό τρόπο διατροφής, υπάρχουν κάποιες ¨ζαβολιές¨ που θα σας βοηθή
σουν να το πετύχετε, για τις οποίες όμως δεν θα μπορεί να σας κατηγορήσει κανείς!!

Μμμμ πολύ νόστιμο!

Για να κάνετε πιο ελκυστικό το κοτόπουλο αφού του έχετε αφαιρέσει την πέτσα αλείψτε με λίγη μουστάρδα και ψήστε κανονικά. Το κοτόπουλο θα είναι τραγανό, χωρίς περιττά λίπη και με γεύση που θα θυμίζει εκείνη του έτοιμου!

Καμουφλάζ!!!

Μπορείτε να φτιάξετε μια χορτόσουπα με αρκετά λαχανικά, να την περάσετε από το blender ώστε να γίνει βελουτέ και να μην φαίνονται τα λαχανικά και στην συνέχεια να προσθέσετε μέσα ένα ζυμαρικό με τον αγαπημένο ήρωα του μικρού σας μπόμπιρα!

Μα είναι το αγαπημένο σου!

Αναμείξτε το αγαπημένο του φαγητό με κάποιο που δεν τρώει. Αν για παράδειγμα του αρέσει το ρύζι, ανακατέψτε την φακή ή όποιοδήποτε άλλο όσπριο με αυτό. Το συγκεκριμένο φαγητό μάλιστα αποτελεί και εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας.

Το κολατσιό

Δώστε του κάτι από το σπίτι όπως ένα τοστ, κάποιο φρούτο, λίγο κέικ ή μπισκότα που εσείς έχετε φτιάξει. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε το κέικ ή τα μπισκότα μαζί με το παιδάκι σας! Είναι πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική
διαδικασία για τα παιδιά! Με τον τρόπο αυτό θα αποτρέψετε την αγορά από το κυλικείο διαφόρων θησαυρών λίπους όπως πίτσες, κρουασάν κ.α. Επίσης είναι σίγουρο πως ακριβώς επειδή θα έχει βοηθήσει στην παρασκευή του κολατσιού θα δώσει μεγαλύτερη αξία σε αυτό και θα το φάει με ευχαρίστηση.

Ένα πιάτο…έργο τέχνης!!

Στολίστε το πιάτο του παιδιού ώστε να το ελκύει στο μάτι! Μπορείτε για παράδειγμα αν έχετε μαγειρέψει κεφτεδάκια με ρύζι να βάλετε τα κεφτεδάκια για μάτια, το ρύζι για μαλλιά, φέτες αγγουριού για στόμα και μύτη και ροδέλες ντομάτας για μάγουλα! Το παιδί θα το δει σαν παιχνίδι.

 

Καλή επιτυχία στις τολμηρές μαμάδες!!!