Συνταγή: Γλυκοπατάτες με μανιτάρια
19/01/2018
Αντικατάσταση αγελαδινού γάλακτος από μη γαλακτοκομικά προιόντα!
23/01/2018
Show all

Γλυκοπατάτες με κρούστα!!!

Η συνταγή αυτή είναι του Άκη Πετρετζίκη αλλά η παραλλαγή της με γλυκοπατάτα είναι δοκιμασμένη και άπαιχτη!!!

 

Φώτογραφία : Ακης Πετρτζίκης.

Υλικά

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 2 λεμόνι
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 1-2 κ.σ. θυμάρι
  • 2 σκελίδε σκόρδο ( προαιρετικά/0
  • 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλάτι πιπέρι, πάκρικα γλυκιά

 

Εκτέλεση

 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Βάζουμε στον φούρνο το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για να κάψει.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια αλλιώς εάν είναι μικρές σε 2-3 κομμάτια.
  • Χαράζουμε με το μαχαίρι κάθε κομμάτι πατάτας σε 2-3 σημεία.
  • Μεταφέρουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό από 2 λεμόνια, ολόκληρα τα λεμόνια, αλάτι και 1 ½ λίτρο νερό.
  • Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό περιμένουμε 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Μόλις είναι έτοιμες στραγγίζουμε κατευθείαν τις πατάτες σε ενα σουρωτήρι για να αφυδατωθούν.
  • Αφαιρούμε τα λεμόνια και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία από τις πατάτες.
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες, την πάπρικα, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι.
  • Κουνάμε το μπολ για να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε γρήγορα μέσα τις πατάτες.
  • Τις απλώνουμε και βάζουμε κατευθείαν το ταψί στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Tips:

  • Γυρίζουμε τις πατάτες κάθε 10 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αν κάνετε ότι ακριβώς περιγράφει παραπάνω ο Άκης…. το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!!!

Καλή επιτυχία!

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΕΣΠΑ Banner