Η συνταγή αυτή είναι του Άκη Πετρετζίκη αλλά η παραλλαγή της με γλυκοπατάτα είναι δοκιμασμένη και άπαιχτη!!!

Φώτογραφία : Ακης Πετρτζίκης.
Υλικά
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 2 λεμόνι
- 1 ½ λίτρο νερό
- 1-2 κ.σ. θυμάρι
- 2 σκελίδε σκόρδο ( προαιρετικά/0
- 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
- Αλάτι πιπέρι, πάκρικα γλυκιά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Βάζουμε στον φούρνο το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για να κάψει.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια αλλιώς εάν είναι μικρές σε 2-3 κομμάτια.
- Χαράζουμε με το μαχαίρι κάθε κομμάτι πατάτας σε 2-3 σημεία.
- Μεταφέρουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό από 2 λεμόνια, ολόκληρα τα λεμόνια, αλάτι και 1 ½ λίτρο νερό.
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό περιμένουμε 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Μόλις είναι έτοιμες στραγγίζουμε κατευθείαν τις πατάτες σε ενα σουρωτήρι για να αφυδατωθούν.
- Αφαιρούμε τα λεμόνια και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία από τις πατάτες.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες, την πάπρικα, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι.
- Κουνάμε το μπολ για να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε γρήγορα μέσα τις πατάτες.
- Τις απλώνουμε και βάζουμε κατευθείαν το ταψί στον φούρνο.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Tips:
- Γυρίζουμε τις πατάτες κάθε 10 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Αν κάνετε ότι ακριβώς περιγράφει παραπάνω ο Άκης…. το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!!!
Καλή επιτυχία!