ΑΡΘΡΑ

19/11/2024

Παλεύετε με τα μεταμεσονύκτια γεύματα; Για δείτε εδώ…

Το σνακ αργά το βράδυ έχει κακή φήμη επειδή συχνά συνδέεται με λιγότερο υγιεινά τρόφιμα, αύξηση βάρους ή έλλειψη θέλησης. Αλλά πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι έχουν τέτοια επεισόδια. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν όταν το στομάχι σας γρυλίζει αργά το βράδυ; Να το καταπολεμήσετε ελπίζοντας να φύγει η πείνα; Ή να ενδώσετε και στη συνέχεια να βασανίζεστε που το κάνατε; Αν και αυτές θα μπορούσαν να είναι οι μόνες επιλογές, ευτυχώς δεν είναι! Ας μιλήσουμε […]
19/11/2024

Πως το συνειδητό snacking βοηθάει την διατροφή(Minfull eating).

Η ζωή είναι πολυάσχολη για όλους μας και μπορεί να αισθανόμαστε αδύνατο να επιβραδύνουμε και να κάνουμε σκόπιμες επιλογές για το φαγητό που τρώμε κάθε μέρα. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στο σώμα, το μυαλό και τα γεύματά μας, μπορούμε να φροντίσουμε καλύτερα τη συνολική μας ευεξία. Αλλά πώς μπορούμε να επιτύχουμε τους υψηλότερους διατροφικούς μας στόχους όταν πεινάμε τρελά; Ένας τρόπος είναι να δώσουμε περισσότερη προσοχή στα σημάδια της πείνας […]
27/11/2020

Ο ρόλος του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στην πρόληψη και αντιμετώπιση του Covid-19

Τη δεδομένη στιγμή βλέπουμε μια ταχεία εξάπλωση του Covid-19 ο οποίος φαίνεται να προσβάλει όλο και μικρότερες ηλικίες αλλά και άτομα χωρίς ιδιαίτερα υποκείμενα νοσήματα. Αρκετοί επιστημονικοί οργανισμοί, ανάμεσα στους οποίους και Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) υποστηρίζει ότι η παχυσαρκία και τα συνοδά μη μεταδιδόμενα νοσήματα αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα σοβαρών επιπλοκών σε ασθενείς με Covid-19. Επίσης η αρχή Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) – ο αντίστοιχος ΕΟΔΥ-, εξέτασε τα δημοσιευμένα μέχρι σήμερα […]
13/09/2019
Φωτογραφία από congerdesign από το Pixabay

Χολίνη: Ευεργετική θρεπτική ουσία!!! Γνωρίστε, καταναλώστε και επωφεληθείτε!

Η χολίνη είναι μια θρεπτική ουσία που συναντάμε στα αυγά, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Συνεργάζεται με άλλες βιταμίνες Β (φυλικό οξύ, Β6 & Β12) για την επεξεργασία του λίπους της διατροφής και διατήρηση υγιούς νευρικού συστήματος. Αν και οι πηγές αυτής είναι πολλές, έχει βρεθεί πως οι άνθρωποι δεν παίρνουν την απαραίτητη ποσότητα αυτής. Καθώς οι πηγές είναι κυρίως ζωικής προέλευσης, πρώτοι στη λίστα της έλλειψης χολίνης είναι οι vegan και οι χορτοφάγοι. […]
Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΕΣΠΑ Banner