Η σημασία του πρωινού στα παιδιά
12/10/2016
Δίαιτες!Ποιά να διαλλέξω;
23/11/2016
Show all

Σούπες για να ζεσταθούμε!

Μανιταρόσουπα Grande!

509784267_xsΥλικά για 5 άτομα

  • 250 γρ. Μανιτάρια πορτομπέλο
  • 5 κουτ . σούπας αλεύρι
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος light
  • 6 φλυτζάνια ζωμό κότας
  • λίγο σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 κουτ. Σούπας μαργαρίνη
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ μπέικον
  • 5 κ.σ. γιαούρτι

 

Προετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με νωπό χαρτί κουζίνας και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Κόβουμε το μπέικον και το κρεμμύδι με κυβάκια.
  3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στη μαργαρίνη το μπέικον και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα μυρωδικά το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και αλατοπιπερόνουμε.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το το αλεύρι και να ανατεύμουμε καλά για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε τη σούπα για 15-20 λεπτά.
  5. Αφού την αφήσουμε να κρυώσει, την περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει βελουτέ.
  6. Τέλος στο σερβίρισμα σε κάθε πιάτο προσθέτουμε από 1 κουτ. σούπας γιαούρτι.

Σημείωση: Αν θέλουμε για επιπλέον νοστιμιά μπορούμε να ‘σβήσουμε’ τα λαχανικά με λίγο λευκό κρασί. Αυτό θα πρέπει να γίνει πρωτού προσθέσουμε το λεμόνι και φυσικά είναι απαραίτητο να αφήσουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

 

 

Ντοµατόσουπα µε κολοκυθάκια και ζυμαρικό

 

creamytomsoupΥλικά για 6 άτομα

  • 6 ντομάτες τριμμένες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. τσ. κους κους ή άλλο μικρό ζυμαρικό
  • 3-4 κουτ σούπας  ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • 2 λίτρα νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Προετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο, το σέλερι και τα κολοκυθάκια για 3΄-5΄, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν μαζί τα υλικά για 10΄.
  3. Τότε προσθέτουμε το κους κους και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το νερό ζεστό.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ιγοβράζουμε για 10-15 ‘επιπλέον.

Σημείωση: Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και σε περίπτωση νηστείας από το λάδι .Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο λόγω νηστείας, ρίχνουμε όλα τα υγρά και τα λαχανικά στην κατσαρόλα, να πάρουν βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κους κους και σιγοβράζουμε για 20΄. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε.

 

Καλή όρεξη!!!

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΕΣΠΑ Banner