Συνταγή: Γλυκοπατάτες με μανιτάρια

Συνταγή : Chips γλυκοπατάτας
19/01/2018
Γλυκοπατάτες με κρούστα!!!
19/01/2018
Show all

Συνταγή: Γλυκοπατάτες με μανιτάρια

Γλυκοπατάτες με μανιτάρια 

Υλικά

  • Μια συσκευασία μανιτάρια λευκά.
  • 2-3 γλυκοπατάτες μετρίου μεγέθους κομμένες κυδωνάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή ρίγανη
  • Πάπρικα καυτή ή γλυκιά
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί.

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο χαρτί ή πετσέτα ή ξεφλουδίστε τα με ένα μαχαιράκι. Κόψτε τα σε μέτρια κομμάτια. ( όχι πολύ μικρά γιατί θα ‘χαθούν’ μέσα στο φαγητό).
  • Ξεφλουδίστε και κόψτε τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες.
  • Σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο- πλασωτέ- βάλτε λίγο ελαιόλαδο, και το κρεμμύδι. Αφού πάρει λίγο χρώμα βάλτε τις γλυκοπατάτες. Όταν θωρακιστούν λίγο οι πατάτες προσθέστε μανιτάρια και την πιπεριά  και ανακατέψτε καλά.
  • Βάλτε τα μπαχαρικά σας , αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίξτε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και κλείστε την κατσαρόλα για να κατέβουν και τα υγρά από τα μανιτάρια.
  • Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό. Σε χαμηλή φωτιά το φαγητό σας θα είναι έτοιμο σε περίπου 40 λεπτά ανάλογα με την κατσαρόλα σας.
  • Τέλος αν έχουν μείνει αρκετά υγρά στην κατσαρόλα, ανεβάστε τη φωτιά για λίγα λεπτά, χωρίς καπάκι ώστε να εξατμιστούν.

 

 

Tips:

 

  • Για εξτρά γεύση και άρωμα μπορείτε να μουλιάσετε στο κρασί λίγες φλούδες αποξηραμένων μανιταριών. Με τον τρόπο αυτό το κρασί θα αρωματιστεί με διαφορετικό τρόπο από αυτό των φρέσκων μανιταριών και θα απογειωθεί η γεύση. Ψιλοκκόψτε τα μουλιασμένα μανιτάρια στο φαγητό, μην τα πετάξετε.
  • Αν πλύνετε πάρα πολύ καλά τις πατάτες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και με την φλούδα τους για επιπλέον τραγανό αποτέλεσμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΕΣΠΑ Banner