Η διαιτολόγος Θένα Ιωσηφίδου προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο χώρο της διατροφής και διαιτολογίας. Με γνώμονα όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα συλλέξει, θα ορίσει από κοινού στόχους, τόσο βραχυπρόθεσμους όσο και μακροπρόθεσμους, ώστε να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον ασφαλέστερο για την υγεία τρόπο.

Υπηρεσίες

Ανάλυση σύστασης σώματος

Λιπομέτρηση, μέτρηση δερματοπτυχών

Σωματομέτρηση, ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά

Εκτίμηση βαθμού παχυσαρκίας

Υπηρεσίες

Λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού

Διαχείριση Βάρους

Αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς

Κλινική Διατροφή

Διατροφική υποστήριξη και παρακολούθηση κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό

Η σωστή διατροφή της εγκυμονούσης αλλά και της θηλάζουσας μητέρας είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς από αυτή εξαρτάται και η υγεία και σωστή ανάπτυξη του βρέφους. Με ειδικά και πολύ προσεχτικά σχεδιασμένα προγράμματα διατροφής καλύπτονται οι θρεπτικές ανάγκες μητέρας και βρέφους, εξασφαλίζεται η υγεία και των δύο καθώς και η σωστή ανάπτυξη του βρέφους.

Διατροφική υποστήριξη σε αθλητές και αθλούμενους

Δίνονται οι κατάλληλες διατροφικές οδηγίες ώστε να καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες, εξασφαλίζοντας καλύτερες επιδόσεις των αθλητών- αθλουμένων αλλά και μείωση της καταβολής των ιστών. Είναι σημαντικό για κάποιον που αθλείται να έχει προετοιμάσει κατάλληλα το σώμα του ώστε να μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο όταν αυτό είναι απαραίτητο. Παράλληλα η κατάλληλη διατροφή μετά την άσκηση θα επαναφέρει το σώμα στα επίπεδα ενέργειας εκείνα που πρέπει ώστε να υπάρχει μόνο κέρδος από την άσκηση και όχι απώλεια πολύτιμων συστατικών.

Διατροφή στα στάδια ζωής

Παιδιά: Αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή ανάπτυξη του παιδιού.

Έφηβοι: Πρόληψη και αντιμετώπιση παχυσαρκίας ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ανάπτυξη του παιδιού.

Ενήλικες: Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής προσαρμοσμένα απόλυτα στον τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες του πελάτη.

Διατροφή στα στάδια ζωής

Ηλικιωμένοι: Βελτίωση της κατάστασης θρέψης ενός ατόμου η οποία συνήθως παρουσιάζει αρνητική εικόνα λόγω των συνδυασμένων προβλημάτων υγείας που εγκαθίσταται σε αυτή τη φάση ζωής.

Αντιμετώπιση διαταραχών λήψης τροφής: Ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία, σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας κ.α.

Διατροφή κατά την εμμηνόπαυση.

Διατροφή για χορτοφάγους.

Κλινική διατροφή: Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά απέναντι σε κάποια ασθένεια αλλά και θεραπευτικά. Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για παθολογικές καταστάσεις όπως:

Σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι (ινσουλινοεξαρτώμενος) και τύπου ΙΙ (μη ινσουλινοεξαρτώμενος). Και στις δυο περιπτώσεις μέσω της σωστής- ισορροπημένης διατροφής και με τους κατάλληλους συνδυασμούς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο γλυκαιμικό προφίλ του ασθενούς, με απώτερο σκοπό την μείωση των δυσάρεστων συνεπειών της διαταραγμένης γλυκόζης αίματος.

Καρδιαγγειακά νοσήματα, υπερλιπιδαιμία, υπέρταση, αυξημένα τριγλυκερίδια κλπ.

Αναιμία.

Οστεοπόρωση.

Νεφρικές παθήσεις όπως νεφρική ανεπάρκεια, αυξημένο ουρικό οξύ κ.α.

Ηπατικά νοσήματα όπως λιπώδης διήθηση κ.α.

Νόσοι του πεπτικού συστήματος όπως σπαστική κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κοιλιοκάκη, νόσος Crohn, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δυσκοιλιότητα κ.α.

Καρκίνος, ειδικά σε περιπτώσεις που προκύπτει μεγάλη απώλεια βάρους ως αποτέλεσμα των χημειοθεραπειών.

Τα προγράμματα διατροφής προκύπτουν πάντα μετά από την λήψη αναλυτικού ιατρικού και διατροφικού ιστορικού καθώς και μια σειρά μετρήσεων, όπως :

Ανάλυση σύστασης σώματος, λιπομέτρηση, μέτρηση δερματοπτυχών, σωματομέτρηση, ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά, εκτίμηση βαθμού παχυσαρκίας.

Τα προγράμματα διατροφής σε όλες τις περιπτώσεις είναι απόλυτα εξατομικευμένα και λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία, η φυσική δραστηριότητα, η κατάσταση υγείας, η κοινωνική ζωή και η καθημερινότητα του ατόμου.

Σε όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης, η διαιτολόγος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πελάτη όποτε αυτό χρειάζεται, προσφέροντας ψυχολογική και ηθική υποστήριξη ώστε να διευκολύνεται η καθημερινότητα του πελάτη και η επίτευξη των στόχων.