«Θαυματουργά» προϊόντα και μέθοδοι που σας βοηθούν να αδυνατίσετε…!

Καλοκαιρινή διατροφή!
28/07/2016
Show all

«Θαυματουργά» προϊόντα και μέθοδοι που σας βοηθούν να αδυνατίσετε…!

Καθημεo-VIBRATING-BELT-facebook-e1393848064744ρινά παρακολουθούμε είτε στην τηλεόραση είτε σε περιοδικά, ανθρώπους να διαφημίζουν διάφορα θαυματουργά προϊόντα που υπόσχονται γρήγορο υγιές και μόνιμο αδυνάτισμα. Τι όμως από αυτά που βλέπουμε είναι αλήθεια και ποιους κινδύνους διατρέχουμε αν εμπιστευτούμε τους διάφορους «ειδήμονες» που υπόσ
χονται θαύματα;

Αρχικά θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν είναι εφικτό να πετύχουμε τοπικό αποκλειστικά αδυνάτισμα με κανένα τρόπο, παρά μόνο με την λιποαναρρόφηση και αυτό σε μικρό βαθμό. Ζώνες, ειδικές πλαστικές φόρμες που σας κάνουν να ιδρώνετε, κρέμες που διαπερνούν το δέρμα, φτάνουν στο λιποκύτταρο και το εξαφανίζουν και άλλες παράδοξοι μέθοδοι, αποτελούν κομμάτι μια παγκόσμιας βιομηχανίας που έχει στηθεί με σκοπό να κερδίσει χρήματα, χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιεί καμία επιστημονική εξήγηση ή μέθοδο, γεγονός που τις καθιστά αυτόματα επικίνδυνες για την υγεία.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι ακριβώς συμβαίνει:

Πασαλειφτείτε και αδυνατίστε!!!

Δεν είναι δυνατό για μια ουσία σε όποια μορφή και αν είναι-κρέμα, λάδι- να περάσει την επιδερμίδα, να φτάσει το λίπος και να το διαλύσει. Τα λιποκύτταρα το μόνο που μπορούν να «πάθουν» είναι να μειώσουν το μέγεθός τους όταν αδυνατίζουμε ή να το αυξήσουν όταν παχαίνουμε. Ο αριθμός των λιπο
κυττάρων που ο καθένας έχει στο σώμα του, δεν μειώνετε ΠΟΤΕ! Άρα μην βάζετε «κρέμες αδυνατίσματος» και περιμένετε να δείτε τους μηρούς να συρρικνώνονται ….δεν θα συμβεί! Αυτό που μπορεί να προσφέρει μια κρέμα σώματος είναι καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας κάνοντάς στην λαμπερή και απαλή.

Σάουνα και ατμόλουτρα μέχρι να λιώσετε…!

Μπαίνετε στην σάουνα, πιάνετε την κουβέντα και ξεχνάτε να βγείτε; Κάνετε υπομονή ακόμη και αν έχετε σκάσει και θέλετε απεγνωσμένα λίγο καθαρό αέρα, προκειμένου να ιδρώσετε λίγο ακόμη και να χάσετε λίγο ακόμη βάρος; Για αναλογιστείτε λίγο τι ακριβώς χάνετε στην σάουνα; Πρόκειται για το πολύτιμο και καθόλα χρήσιμο νερό σώματος. Αν αφού βγείτε κάνετε αντικατάσταση των υγρών που χάσατε πίνοντας αρκετό νερό, θα δείτε πως θα έχετε και πάλι το βάρος που είχατε πριν μπείτε στη σάουνα. Αυτό είναι και το σωστό. Είναι πολύ σημαντικό να αναπληρώνετε τα υγρά που χάσατε γιατί διαφορετικά μπορεί να προκληθούν πολύ επικίνδυνες για την υγεία καταστάσεις όπως αφυδάτωση, διαταραχή των ηλεκτρολυτών και άλλα.

 

Πλαστικές φόρμες και «ειδικές» ζώνες για την κοιλιά…

Τα συγκεκριμένα προϊόντα υπόσχονται απώλεια βάρους και μάλιστα με τη μορφή λίπους από τους γλουτούς ή την κοιλιά. Όπως έχει ήδη αναφερθεί πρωτίστως, κάτι τέτοιο είναι ΑΔΥΝΑΤΟ! Και σε αυτή την περίπτωση όπως και κατά την χρήση της σάουνας, προκαλείται μεγάλη απώλεια νερού με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην αφυδάτωση. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει μόνο ο κίνδυνος της αφυδάτωσης αλλά και της θερμοπληξίας! Αυτό μπορεί να συμβεί ως εξής: Κάποιος που φορά μια φόρμα αδυνατίσματος, ζεσταίνεται και ιδρώνει. Καθώς ζεσταίνεται εκπέμπει θερμότητα η οποία όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να απελευθερωθεί, καθώς η πλαστική φόρμα την εμποδίζει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς η Θερμοκρασία του σώματος, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα για θερμοπληξία.

Μασάζ τοπικά για να μειωθεί η κυτταρίτιδα…

            Ο μόνιμος εχθρός της σύγχρονης γυναίκας όσον αφορά στην εικόνα της είναι η κυτταρίτιδα. Δεν πρόκειται για κάποια σπάνια και μη ιάσιμη ασθένεια, αλλά πολύ απλά για συσσωρευμένο λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό που μπορεί να συμβεί με το μασάζ στην «πάσχουσα» περιοχή είναι να χαλαρώσει τους καταπονημένους από την άσκηση μύες και να ενισχύσει ψυχολογικά την προσπάθεια του ατόμου. Ο τρόπος για να μειωθεί το λίπος της συγκεκριμένης περιοχή και άρα να βελτιωθεί και η εικόνα της κυτταρίτιδας, είναι να μειωθεί και το συνολικό λίπος σώματος.

Παθητική γυμναστική και μηχανήματα

Αρκετά από τα μηχανήματα που διατείνονται ότι αδυνατίζουν με μια προηγμένη και μοναδική τεχνολογία, χρησιμοποιούν μια επιστημονική αρχή που ισχύει και την «τραβούν» τόσο ώστε να βγάλουν κάποια συμπεράσματα ως προς την αποτελεσματικότητα τους, τα οποία κάθε άλλο παρά σωστά είναι. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό που συμβαίνει και εδώ είναι άσκοπη απώλεια νερού που όπως εξηγήθηκε δεν επηρεάζει τον λιπώδη ιστό.

Αναφορικά με την παθητική γυμναστική τέλος, είναι καλό να σημειωθεί πως μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην περίπτωση κάποιου τραυματισμού, αλλά στην περίπτωση ενός ανθρώπου που είναι υγιής και αρτιμελής δεν μπορεί να τον βοηθήσει ώστε να χάσει βάρος.

Μην περιμένετε λοιπόν το θαύμα να συμβεί με την βοήθεια κάποιας συσκευής, σκευάσματος ή μεθόδου. Προσπαθήστε να υιοθετήσετε σωστές διατροφικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε το περιττό βάρος σε συνδυασμό πάντα με άσκηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΕΣΠΑ Banner